Training agenda

 

20 juni vanaf 19.00 uur Minderhout *reservelijst

24 juni 14.00 uur Zundert 

4 juli 12.00 Hernen * nog 3 plaatsen vrij

4 juli vanaf 19.00 uur Breda * 3 plaatsen vrij

18 juli smiddags of avond Breda

25 juli smiddags Baarle Nassau

1 augustus smiddags Minderhout

9 augustus Breda.

22 augustus smiddags Breda

29 augustus smiddags of s avonds Zundert

 

 

 

 

 

 

 

 

* ovb van voldoende deelname, weer en toegankelijkheid terrein.

Opgeven via g00tje@hotmail.com. Privetrainingen ook mogelijk op afspraak.

Website statistieken

Artikelen bekeken hits
39008

We hebben 10 gasten en geen leden online

Omdat ik me toch zorgen maak om Irresistible. Door alle angst van andere paarden, de spanning op wedstrijden kan ik thuis ook niet meer ontspannen rijden. Zo jammer, want het is eigenlijk een heerlijk relaxt paard. Ik heb besloten hulp in te roepen van Tristan Tucker. Een ander inzicht in het trainen van paarden, zodat ik mijn paarden meer vertrouwen kan geven. Gelukkig had hij tijd en zijn we begonnen met de eerste sessie. Deze bestond uit grondwerk. We hebben ook getraind met een ander paard erbij. Irresistible deed het super goed. Ik heb de afgelopen week veel progressie gezien bij haar. We doen elke dag grondwerk en daarna rijden we. Ze is terug ontspannen thuis. Volgende sessie gaan we het rijden oefenen. Inmiddels pas ik de trt methode ook toe op de ontstuimige en rille Jumping Special. Super mooi om te zien wat het grondwerk met jou en jouw paard doet. Een aanrader voor iedereen. En wie benieuwd is of Tristan ons probleem kan oplossen? De casus wordt gebruikt voor Horse and Country tv en is terug te kijken op www.trtmethod.com. Echt de moeite waard om lid te worden en de filmpjes te bekijken. Ook al heb je niet direct een probleem. De manier waarop Tristan een paard leert vertrouwen te krijgen is voor iedereen interessant.
Twee prachtige wedstrijden in Limburg hebben we achter de rug. Een mooi weekend Hulsberg. Super organisatie, mooie priv├ęstallen en lekker weer. Irresistible vond t enorm spannend tussen de andere paarden, maar ze deed haar best in de dressuurring 192pnt. Ze sprong goed, we kregen nog 2 spanningsfouten. In de cross ging ze zo fijn, fantastisch. De moeilijkheden op de spoorwegovergang had ik niet voorzien. Ze leek de combinatie niet te begrijpen. Uiteindelijk in twee delen overwonnen en de cross rustig uitgereden voor de ervaring. High Quality liep echt heel goed in de dressuurproef, mijn punten viel wel echt tegen. Maar ach alles foutloos dus die vierde plaats zijn we super blij mee. In Kronenberg werd het echt te veel voor Irresistible het was te druk met losrijden en de ringen lagen te dicht op elkaar om ontspanning te krijgen. Uiteindelijk reed ik ook nog tweemaal verkeerd dus veel punten bleven er niet over. Het was een onstuimige dag met een pauze vanwege een wolkbreuk. Gelukkig sprong ze goed, wel 2 foutjes maar duidelijk weer spanning op de andere paarden en de cross was fijn en foutloos. High Quality was fantastisch in de dressuur, wat we ditmaal wel terug zagen in de punten een mooie 1ste plaats met 223pnt. Sprong fantastisch en na een pauze van 45min vanwege het slechte weer mochten we eindelijk crossen. Hij was echt top. Blijkbaar heb ik de overwinning uit handen te geven, want ik was 3 seconde te snel. Erg jammer en absoluut niet nodig. Ik mocht 2 seconde hebben overigens, wat het nog zuurder maakt. Volgende keer ga ik toch wat beter opletten want ik blijk ergens niet goed geklokt te hebben. Neemt niet weg dat ik enorm lekker gereden heb en super trots ben op High Quality. Hij krijgt nu even vakantie. Dat heeft ie verdient.

Afgelopen twee weken mocht Jumping Special ( El Primero x Pharaon xx) mee op springwedstrijd. Zaterdag 26 mei kwamen we aan de start in de 4 jarige rubriek in Moergestel. Hier was hij enorm gespannen met losrijden en dat wordt hij sterk. Na een aantal keer mijn stuur en rem een beetje kwijt te zijn ben ik maar even rustig wat gaan dressuren in de binnenbak. Gelukkig herstelde hij goed. Het is echt spanning en dan zoekt hij graag steun van de andere paarden.

 

In de ring was hij lekker voorwaarts en topvoorzichtig. Wat kan dat paard springen. We mochten nog een tweede ronde springen. Dit deed hij veel beter en met minder spanning. Dat de punten tegen vallen, ach dat maakt niets uit. Hoe vaker je rijdt, hoe meer werk hij moet doen, hoe beter hij wordt. Dat willen we toch.

 

Op 2 juni mocht hij een rondje springen op Jumping Etten Leur. Ook hier was een grote vierjarige rubriek. Hij vond het erg spannend in de ring, maar hij sprong weer foutloos. Ik was echt super tevreden, de lage punten, ach dat ben ik gewend. Gelukkig heb ik nog nooit hoge punten gekregen op dit soort wedstrijden ;) maar wederom ben ik super trots op Jumping Special. Hij sprong voorzichtig, opent mooi achter en hij verbeterd na mate hij verder komt in het parcours. Veel paarden worden juist minder op het einde. Als we de spanning en de loperigheid beter onder controle hebben dan kan dit weleens een goed paard gaan worden. Hij is scherp, voorzichtig, stopt niet en heeft veel vermogen. Ik ben blij. Nu even thuis wat oefenen.