Training agenda

 

20 juni vanaf 19.00 uur Minderhout *reservelijst

24 juni 14.00 uur Zundert 

4 juli 12.00 Hernen * nog 3 plaatsen vrij

4 juli vanaf 19.00 uur Breda * 3 plaatsen vrij

18 juli smiddags of avond Breda

25 juli smiddags Baarle Nassau

1 augustus smiddags Minderhout

9 augustus Breda.

22 augustus smiddags Breda

29 augustus smiddags of s avonds Zundert

 

 

 

 

 

 

 

 

* ovb van voldoende deelname, weer en toegankelijkheid terrein.

Opgeven via g00tje@hotmail.com. Privetrainingen ook mogelijk op afspraak.

Website statistieken

Artikelen bekeken hits
39008

We hebben 8 gasten en geen leden online

Afgelopen maand zijn we op wedstrijd geweest, helaas geen succesverhalen, maar wel veel goede leermomenten.

CNC Genk

Met twee paarden vertrokken we naar CNC Genk. Voor vier dagen gezelligheid en mooie sport. Het werd een fantastisch weekend. Mijn nieuwe paard, die ik later aan jullie voor ga stellen, deed super zijn best en won een mooie 2de prijs in de rubriek BO (L niveau).

High Quality had een prachtige uitgangspunt in de dressuur (3de), maar we missen nog wat vertrouwen in het terrein. We kregen 1 stop en waren 12 sec buiten de tijd. Op de laatste dag sprongen we keurig foutloos en we hebben weer veel geleerd. High Quality liep mee in de klasse J (M niveau).

Brabantse Kampioenschappen in Dongen

Ik denk niet dat er veel combinaties in zowel dressuur als springen afgevaardigd waren, maar ik en High Quality wel.

Helaas wilde ik alles te goed doen. Ik wilde High Quality wat scherper aan mijn been, nou dat is gelukt alleen heeft het af en toe aangaloperen op plaatsen waar het niet moest wat aftrek in mijn punten gekost. Ik ben achteraf blij dat ik fouten in mijn proef had en dat deze niet goed genoeg was om bovenin te rijden, want anders was de teleurstelling in mijn punten nog erger geweest. Ik heb de proef heel vaak terug gekeken en kan niet begrijpen waar de 166 punten !!! Van de jury bij H vandaan komen. Ik begrijp dan ook niets van de coupon. De dikke onvoldoendes voor onderdelen waarin niets fout ging en de andere jury gewoon dikke voldoendes gaf. De fouten die we wel maakte werden dan weer weinig of niet afgestraft. Ik begrijp dat jureren erg moeilijk is en dat elke jury, elke trainer en elk mens zo zijn eigen smaak heeft. Ik begrijp dat puntenverschillen niet te voorkomen zijn, maar kom op 166 punten en 191 punten voor één en dezelfde proef. Daar slaat toch iemand echt de plank mis? De waarheid ligt meestal ergens in het midden, maar ondanks de 2 x aangaloperen en 1x taktfout met het aandraven, was mijn proef alles behalve slecht. Waar ik alle selecties ruim boven de 200 punten ( waarbij zelfs 5x boven de 210 punten) is dit kampioenschap echt de domper van het seizoen. Voorlopig pas ik voor dressuurwedstrijden en blijf ik lekker thuis oefenen met de fijne paarden die ik heb. Ik wilde mezelf nooit laten kiezen op welke discipline ik me definitief moest gaan focussen. Ik wil graag genieten van het opleiden van jonge paarden in alle disciplines en daarbij streven naar een fantastische band van vertrouwen en ontspanning. Dat is de reden waarom ik nog steeds graag mee deed aan dressuurwedstrijden. Vertrouwen en ontspanning is de basis van een fijne dressuurproef.

Deze ene jury heeft mij voorlopig de lol van dressuurwedstrijden ontnomen. Het is vast niet persoonlijk bedoelt, maar het voelt wel zo. Het krijgen van 166 punten met dit fantastische lichtvoetige, mooi in de aanleuning gaande en prachtige paardvoelt alsof iemand wil zeggen jij kunt niet paardrijden. Maar ach het maakt het ook wel makkelijk om te kiezen voor eventing. Heb ik dan een foutje in mijn proef of vallen de punten tegen, dan is er nog een eerlijke kans om te klimmen in het klassement en die kans ligt dan in mijn handen, niet in die van de jury.

Het klinkt een beetje gefrustreerd, maar dat ben ik niet. Ik ben verbaasd, verbaasd dat dit soort dingen blijven gebeuren en dit op een kampioenschap. Dit gebeurde overigens niet alleen bij mij, maar bij vele andere, de vraag is hoe kunnen we dit voorkomen? Ik denk dat dit niet kan. Of wel, zou er een evaluatie plaats moeten vinden na afloop van de wedstrijd? Tussen bijvoorbeeld alle juryleden en officials? Ik ga er nog een nachtje over slapen.... en me richten op: de eventingsport!

 

CNC Nokere

Omdat Nokere de mooiste wedstrijd is die ik ken, vertrokken we afgelopen weekend naar Nokere. Helaas kwamen we dit keer niet met mooie prijzen terug, maar we zijn weer een ervaring rijker. Het nieuwe paard stond (2de na dressuur), we kregen helaas 2 springfouten door een miscommunicatie en in de cross kregen we 1 stop op de lastige 15b. Maar het gevoel was eigenlijk heel fijn. De gehele wedstrijd was hij veel meer ontspannen dan de vorige wedstrijd.

High Quality liep fijn in de dressuur, sprong foutloos en was wat kijkerig nog en we kregen helaas ook een fout op 15b door mijn stuurfout. Toch gaf hij me het gevoel steeds meer lef te krijgen en daar werd ik erg blij van.

Op naar de volgende.