Training agenda

 

20 juni vanaf 19.00 uur Minderhout *reservelijst

24 juni 14.00 uur Zundert 

4 juli 12.00 Hernen * nog 3 plaatsen vrij

4 juli vanaf 19.00 uur Breda * 3 plaatsen vrij

18 juli smiddags of avond Breda

25 juli smiddags Baarle Nassau

1 augustus smiddags Minderhout

9 augustus Breda.

22 augustus smiddags Breda

29 augustus smiddags of s avonds Zundert

 

 

 

 

 

 

 

 

* ovb van voldoende deelname, weer en toegankelijkheid terrein.

Opgeven via g00tje@hotmail.com. Privetrainingen ook mogelijk op afspraak.

Website statistieken

Artikelen bekeken hits
41188

We hebben 9 gasten en geen leden online

Spirit Excaliber loopt slechts 1 seizoen eventing, maar hij pakt het super goed op. Hij gaf mij de afgelopen wedstrijden zo'n super gevoel dat ik in overleg met de eigenaren besloten heb mijn CIC1* debuut te maken in Varsseveld.

Super spannend, want de hechte band die ik met Experience had, die heb ik nog niet met Spirit. Ik ken hem nog niet zo goed. Maar we hebben super goed geoefend en we worden steeds meer een combinatie. Op donderdag kwamen we aan in Varsseveld en heb ik Spirit nog even dressuurmatig gereden.

Op vrijdag stond de keuring op het programma. Dit was geen enkel probleem voor Spirit. Hierna heb ik hem nog even dressuurmatig gereden. En s avonds ook nog even. Hij voelde goed aan, ook tijdens het verkennen van de dressuurringen.

Op zaterdag rond de middag mochten we dan ook de dressuurring in. Ik vond het best wel spannend en had echt geen idee hoe Spirit het zou oppakken. Maar hij liep super, beter kon hij eigenlijk gewoon nog niet. Hij bleef er mooi aan lopen, hij mag nog wat meer leren sluiten en iets meer in balans blijven. Maar toch wat hij daar in de ring liet zien had hij nog niet eerder gedaan. We waren dan ook enorm blij toen we zagen dat onze proef beloont werd met 47 strafpunten. Wow en dat voor een CIC1* debuut. Een mooi uitgangspunt voor een goed resultaat.

Einde van de dag mochten we springen. Ook dit was erg spannend, want we hadden nooit hoger gesprongen dan B op wedstrijd. Er stond een mooi parcours, goed aan de maat en het glooiende terrein maakte het er niet makkelijker op. Spirit sprong met losrijden super en ik besloot dat ik gewoon sterk moest rijden. Dit lukte en Spirit sprong een keurige foutloze ronde. En weer een super gevoel.

Op zondag mochten we crossen. Ik vond het een super mooie cross. Spirit zou het moeten kunnen. Maar ook hier wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Nou hij overtrof alle verwachtingen. Crossen op Spirit voelt alsof alles B niveau is. Zo simpel, zo zelfverzekerd. Hij loopt niet alleen simpel, maar hij is ook super snel. We hebben rustig aan gedaan en ik heb de cross met veel vertrouwen en zonder risico gereden. Foutloos en slechts 13 seconde buiten de tijd kwamen we door de finish.

Spirit Excaliber behaalt een 11de prijs op zijn eerste internationale wedstrijd. Hoe gaaf is dat?! Nou super gaaf. Ik ben echt heel erg trots op deze prestatie, niet alleen op Spirit, maar ook eigenlijk wel op mijzelf. Want dankzij de trainingen van Mariska Hasselaar van L'esperance en Simply stress ben ik mentaal zoveel sterker geworden dat de prestaties goed zijn. Ik haal het beste in mijzelf en de paarden naar boven en dat maakt het zoveel leuker om op wedstrijd te gaan. Ik kan het iedereen aanraden die zichzelf wil verbeteren niet alleen in het sporten maar ook in je dagelijks leven of in je werk of studie.

We blijven hard werken en hopelijk volgen er nog meer mooie resultaten