Training agenda

 

20 juni vanaf 19.00 uur Minderhout *reservelijst

24 juni 14.00 uur Zundert 

4 juli 12.00 Hernen * nog 3 plaatsen vrij

4 juli vanaf 19.00 uur Breda * 3 plaatsen vrij

18 juli smiddags of avond Breda

25 juli smiddags Baarle Nassau

1 augustus smiddags Minderhout

9 augustus Breda.

22 augustus smiddags Breda

29 augustus smiddags of s avonds Zundert

 

 

 

 

 

 

 

 

* ovb van voldoende deelname, weer en toegankelijkheid terrein.

Opgeven via g00tje@hotmail.com. Privetrainingen ook mogelijk op afspraak.

Website statistieken

Artikelen bekeken hits
41190

We hebben 12 gasten en geen leden online

Door alle drukte in en om het huis, met werk en de paarden is het even rustig geweest omtrent de nieuwsberichten.

Door de verkoop van mijn internationale paarden Experience CS en Spirit Excaliber en de pech met mijn oudste paard Cantuur van de Tojopehoeve Z die zich aantikte na en blije bok in de wei. Was mijn motivatie even een tijd iets minder. Ik miste de drive om te presteren op niveau en had aan mijn High Quality CS mijn enige wedstrijdpaard. Het kostte me meer moeite dan ik dacht om te accepteren dat mijn internationale wedstrijden voorlopig ten einde zijn en dat het nog maar de vraag is of ik ooit nog op dat niveau terug kom. Daarbij heb ik aan High Quality CS een beter paard met veel kwaliteit, maar er is veel vraag naar hem en ik vond het lastig om echt voor dit paard te kiezen. Want is hij wel echt geschikt voor de hogere eventingsport, gaat hij het spelletje snappen en wordt hij dan ook nog een paard wat echt mee kan. Al die vragen, al die onzekerheid het maakte me een beetje somber.

Ik reed wat springwedstrijden met hem. En hij sprong foutloos in de finale van Marstall competitie en hij werd daar 2de. Super leuk en ik was erg trots op hem. High Quality was nogal snel gespannen en kijkerig, maar het ging elke wedstrijd beter. Ook de terreintrainingen gingen steeds beter, maar mijn debuut tijdens Eventing Alphen Chaam, bleek wat teleurstellend. Met een fantastische score van 223 punten in dressuur gingen we royaal aan de leiding, maar in het springen zat ik nogal te slapen en de cross imponeerde hem zo dat ik besloot om na het water te stoppen.

De crossen daarna gingen elke keer beter en de laatste 3 crossen liep hij steeds in de prijzen. Er was winst voor hem in Scheldewindeke en hij won het nationaal kampioenschap in Belgiƫ in de klasse Beginnelingen. Super trots was ik op hem. Afgelopen weekend in het mooie Kronenberg bleef hij weer op zijn dressuurscore staan en daar behaalde hij een mooie 5de plaats in de klasse L. Het lijkt er langzaam op dat hij het spelletje gaat snappen. Hij doet zijn werk in dressuur, springt eigenlijk altijd safe en de cross lijkt hij nu zonder enige moeite aan te pakken. High Quality CS is van mij, hij is niet te koop en ik heb inmiddels de knoop doorgehakt dat ik ga investeren in onze toekomst. Alle mooie ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan gaan mij hopelijk helpen om van High Quality CS een fantastisch sportpaard te maken.

Maar dit is niet de enige investering. Ook Cantuur van de Tojopehoeve is volledig nagekeken in de kliniek Krommerijnstreek. Justin Maarse en zijn collega's hebben fantastisch werk geleverd. Cantuur is inmiddels weer aan het werk en lijkt elke week beter te worden. We juichen nog niet te vroeg, maar we juichen in ieder geval al. Ik heb vanaf dag 1 iets met dit fantastische paard. En ik heb het gevoel dat we op de juist weg zijn. Hopelijk met 4 weken kunnen we terug aan het springwerk beginnen.

Inmiddels is Iron Maiden weer aan het werk na zijn vakantie. Hij heeft deze winter tweemaal bb gesprongen en wordt nu terug opgetraind na een rustperiode. Mark neemt de trainingen van dit prachtige zwarte paard voor zijn rekening en ik zal hem in de komende maanden mee op wedstrijd nemen.

Dan is de verassing dit jaar Irresistible CS. Deze prachtige bloedmerrie is het derde paard wat ik aangekocht heb bij paardenhandel Martijn Frencken. Ze is een 4 jarige merrie van Bigareau du cap x Voltaire. Lijkt met haar grote % volbloed en haar prachtige bouw, bewegingen en springtechniek een geboren eventer. Inmiddels is ze zadelmak en springen we een klein parcoursje. Alle het begin is moeilijk, maar ze lijkt echt een fantastisch paard.

Genoeg nieuws dus. Veel gebeurd, ook mentaal. Maar vanaf nu ga ik er weer voor 200% voor. Misschien dan wel in een lage klasse, maar met veel plezier en gedrevenheid.